onsdag 4. april 2012

Intensitet

Hvilke intensitet man trener på er avgjørende for resultatet. To vanlige feil er å trene med enten for lav intensitet eller for høy intensitet. Begge deler gjør at du ikke når dine mål. I løpet av en uke/periode er det anbefalt å trene med både lav, moderat og høy intensitet. På lav intensitet kan treningen være både sosialt og morsomt, så som fjellturer og spaserturer med venner, dog er det anbefalt  at hovedtyngden av treningsmengden bør være ved moderat intensitet. Å trene på høy intensitet er viktig for å få rask framgang og for å styrke hjertet.

Kjenner man sin egen makspuls kan man bruke pulsklokke eller pulsbelte for å overvåke treningsøkten. Olympiatoppens intensitetsskala er et eksempel som er hyppig brukt på gruppetimer.

BORG skala er den mest brukte subjektive skalaen på intensitet. Grovt oppdelt i tre soner; lav - moderat - høy, men findelt i hele 20 soner:


Er man utrent vil en rask tur i Fjellveien gi deg en følelse av moderat trening, etterhvert som man blir i bedre form må man ta i mer, for å oppnå samme effekt!

I SiB kan både en Personlig Trener og Testlaben hjelpe deg å finne din makspuls!

Med ønske om effektive treningsøkter,
Linn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar