søndag 6. mai 2012

Fem om dagen

Det er Helsedirektoratet som anbefaler alle å spise 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen, fordelt på halvparten frukt og bær og halvparten grønnsaker. Undersøkelser viser at 85 % av den norske befolkning ikke får i seg anbefalt mengde frukt og grønt hver dag.

Én porsjon tilsvarer omkring 100 gram og kan for eksempel være en liten bolle bær, blandet salat, en gulrot, en middels stor frukt (eple, pære eller appelsin), eller brokkoli som tilbehør til middagen. Ett glass juice kan maksimalt inngå som én porsjon. Varier mellom ulike typer grønnsaker og frukt med forskjellige farger (inkludert røde, grønne, gule, hvite, blå/fiolett og oransje). Bruk gjerne tomater, løk, purre og hvitløk.



Får du i deg anbefalt mengde frukt og grønt?
En god hjelp på veien er 5 om dagen - en side opprettet av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Der finner du fakta vedrørende emne, oppskrifter, forslag til god vaner og en egen fane for studenter!


Lurer du på noe vedrørende 5 om dagen?
Legg igjen spørsmål i kommentarfeltet.

Linn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar