torsdag 2. februar 2012

Styrketrening

Styrketrening har de siste årene klatret på ACSM`s liste over trender.  Et av de grunnleggende treningsprinsippene er prinsippet om variasjon. Det kan innebære variasjon i innenfor den trening man bedriver, for eksempel at utholdenhetsidretter både sykler, løper, ror, går på ski osv med den hensikt å forbedre kondisjon – og ikke minst; variasjon mellom treningsformer. Kondisjons, styrke og bevegelighetstrening.
Styrke er viktig for helse og livskvalitet og det finnes mange gode grunner til å trene styrke, her nevnes noen:
-          Bedre kroppssammensetning; mer muskler og mindre fett. Gir dermed også en gunstig oppstrammende effekt på kroppen
-          Styrket skjelett og muskulatur fører til redusert risiko for skader og beinskjørhet så vel som hverdagsplager som stiv nakke og skuldre
-          Alt fysisk blir litt lettere, og man gjør en god og langsiktig investering for helsen, hvem vil ikke bli en sprek og sterk pensjonist??
I praksis kan styrketreningen foregå på mange måter og med ulike hjelpemidler:



og - eller, rett og slett bare kroppen!!
La oss få vite det om du trenger starthjelp!!

Karoline

1 kommentar:

  1. Kjære Karoline og Linn, jeg trenger ikke starthjelp, men en inspirasjons PT med dere to, med påfølgende kaffi og lunsj hadde vært fantastisk! Savner dere begge to!! Suss og klem fra Åshild :)

    SvarSlett